miercuri, 23 iulie 2014

AS Înfrăţirea Valea Izvoarelor a pierdut meciul cu Avântul Reghin, în Cupa României, pentru că... n-a avut ambulanță!

AS Înfrăţirea Valea Izvoarelor a pierdut meciul cu Avântul Reghin, în Cupa României, pentru că... n-a avut ambulanță!

Federaţia Română de Fotbal a stabilit jocurile din faza I a Cupei României Timişoreana, ediţia 2014-2015, astfel ca acestea să se joace în data de 16 iulie 2014, de la ora 17.30.
În ceea ce priveşte judeţul Mureş, disputa trebuia să aibă loc între echipele AS Înfrăţirea Valea Izvoarelor şi Avântul Reghin, partida urmând să se joace pe Stadionul Subec Arena, din Valea Izvoarelor.
Toate bune și frumoase, doar că ora meciului a sosit, echipele s-au așezat în teren, în poziție de atac (asupra mingii de fotbal, evident!)  arbitrii, sosiți și ei, tocmai se căutau de fluiere și fanioane, gata să dea startul meciului, observatorul  meciului tocmai se înghesuise incognito, printre oficialitățile aflate deja și ele în micuța tribuna de lemn... însă, surpriză de proporții!
Tabela de marcaj a și arătat 0-3 pentru echipa reghineană! Meciul se încheiase cu o înfrângere a echipei AS Înfrățirea Valea Izvoarelor, înainte chiar de a începe!
Motivul care a dus la înfrângerea echipei gazdă e simplu; de pe terenul de fotbal, lipseau tocmai ambulanța și 2 medici specialiști, prezența echipei medicale fiind obligatorie - conform Regulamentului FRF - la astfel de competiții. 
Degeaba au sunat oficialitățile gazdă (că era treaba lor!) la SMURD-ul lui Arafat, doar-doar le-or trimite barem vreun elicopter, dacă toate ambulanțele erau ocupate cu diverse cazuri de accidentări rutiere și medicale, că totul a fost în zadar! Nici măcar Boeing-ul ăla mare, achiziționat recent de către SMURD, nu era disponibil, căci Arafat făcea pregătiri cu el, undeva, prin lumea largă. S-ar fi găsit, în final, o Dacie Papuc, cu însemnele crucii roșii, care căra de obicei mâncare  bolnavilor unui sanatoriu, însă oficialii echipei AS Înfrățirea Valea Izvoarelor au fost anunțați, cu nespus regret, de către Ministerul Sănătății, că în privința medicilor specialiști, nu mai era nici o speranță, căci tocmai emigrase din țară încă un val masiv de medici specialiști, undeva, prin Germania, sătui de salariile de mizerie, avute în țara noastră.
Prin urmare... meciul s-a terminat la masa verde... pardon, pe câmpul verde al stadionului Subec Arena, cu 0-3 pentru gazde!
Vă dați seama ce a fost în sufletul întregului staff al echipei AS Înfrățirea Valea Izvoarelor? Jale mare...
Asta, în vreme ce echipa reghineană, fericită nevoie mare că a câștigat atât de ușor meciul de debut în Cupa României, ajunsă rapid acasă, a și împânzit ziarul Flash cu anunțuri de angajare medici specialiști, oferindu-le cazare,  masă și salar ca în Germania (doar Reghinul e pe jumătate săsesc!).
În privința disponibilităților ambulanțelor, am auzit că Maria Precup, primărița din Reghin a și dat ordin ca în zilele în care echipa reghineană va avea de disputat meciuri în Cupa României, să nu mai aibă loc nici un accident cu victime sau vreo îmbolnăvire gravă sau de orice fel, pe raza orașului Reghin, sancțiunile aplicate bolnavilor, fiind plata majorată de 10 ori, a tuturor spitalizărilor, iar   morții vor rămâne neângropați, vreme de 7 zile și nu 3, precum e obiceiul!
Și uite așa, echipa reghineană va avea pentru fiecare meci din Cupa României, câte 2 doctori specialiști și o ambulanță, dotată inclusiv cu oameni de ordine, pompieri, (pentru calmarea spiritelor, dacă atmosfera se încinge pe terenul de joc), maseuri, fizioterapiști, dentiști, psihiatrii (pentru menținerea moralului ridicat al echipei) și chiar și un sobor de preoți, pentru rugăciuni adresate Celui de Sus!
Amin, zicem și noi!